Politika zasebnosti

 

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Pomurski tehnološki park (v nadaljevanju PTP) zbira od vas, ko privolite v prejemanje vsebin kot so e-novice o aktualnih razpisih, informacije o aktivnostih ter  vabila na razne dogodke in izobraževanja Pomurskega tehnološkega parka. V nadaljevanju definiramo pojme in pojasnjujemo kako in za kakšne namene zbiramo vaše podatke.

 

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Pomurski tehnološki park

Plese 9a, 9000 Murska Sobota, Slovenija

Telefon: +386 2 530 82 00

Email: info@p-tech.si

 

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor želite prejemati vsebine PTP (e-novice, informacije o aktivnostih, vabila na dogodke PTP), morate izpolniti obrazec/naročilnico/prijavo/registracijo na spletni strani PTP. Z izpolnitvijo tega obrazca/naročilnice/prijave/registracije in njeno potrditvijo posredujete PTP naslednje kontaktne podatke:

  • Ime
  • Priimek
  • E-poštni naslov

 

PTP spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu PTP določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na PTP, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. PTP ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

 

 

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na prejemanje e-novic o aktualnih razpisih, informacij o aktivnostih ter  vabil na razne dogodke in izobraževanja PTP, obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani PTP na spletni naročilnici kliknete »POTRDI«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »ODJAVA«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od PTP oz. preko elektronske pošte na naslov: info@p-tech.si. V primeru umika soglasja bomo vaše zbrane osebne podatke izbrisali v skladu z veljavnimi pravili varstva osebnih podatkov. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

 

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij oddajte vlogo po navadni pošti na naslov Pomurski tehnološki park, Plese 9a, 9000 Murska Sobota ali po elektronski pošti na e-naslov: info@p-tech.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

 

Čas hrambe osebnih podatkov

PTP hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja e-novic o aktualnih razpisih, informacij o aktivnostih ter vabil na razne dogodke in izobraževanja PTP, na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani PTP in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu PTP izbrisali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.